Team Belgium zet gastland Turkije opzij Team Belgium zet gastland Turkije opzij

ISTANBUL - Het nationale herenteam speelde vandaag, vrijdag 21 april, zijn vierde wedstrijd op het WK in divisie 2B in het Turkse Istanbul. De vierde tegenstander van de Belgen was gastland Turkije.

Dat het thuisteam steeds voordeel heeft, blijkt uit de beginfase van de eerste periode. In amper twee minuten tijd scoort Turkije twee doelpunten waarbij goalie Jelle Lievens steeds wordt verrast telkens door een ver afstandsschot. Coach Jeffrey Van Iersel grijpt in en vervangt hem door Arne Waumans.

In de vijfde minuut speelt Boris Kolyasnikov teamcaptain Vadim Gyesbreghs aan die zich door de Turkse verdediging dribbelt een mooi afwerkt. België terug in de wedstrijd.

Wanneer Turkije een uitgestelde fout krijgt, wisselt goalie Arne Waumans voor een zesde man. De Belgen spelen de puck mooi rond en nemen de tijd om de aanval op te bouwen waarbij Alec James de Belgen terug gelijk trekt. Kloof gedicht! Aan het einde van de eerste periode krijgen de Belgen opnieuw enkele doelkansen via de powerplay, maar de Turkse goalie houdt stand.

In de derde minuut van de tweede periode scoren de Belgen een derde doelpunt door een powerplay strak afte werken. Rik Cuylen geeft aan, Sam Verelst scoort in de chaos voor het Turkse doel. Drie minuten later zet Dries Blockx de vier op het scoreboard, mooi aangespeeld door James Alec. Opnieuw via de powerplay. De Turken betalen hun straftijden duur. Halverwege de periode, alweer tijdens een powerplay, scoort Alec James het vijfde doelpunt via een hard schot van de blauwe lijn. Enkele minuten later scoort Jeffie Versin tevens vanop de blauwe lijn het zesde doelpunt voor Team Belgium.

Ook in de laatste periode blijven de Belgen domineren. Zowel Ben Coolen, Vadim Gyesbreghs als Sam Verelst scoren doelpunt acht en negen … tijdens de powerplay.

“Team Belgium kan zich herpakken na een matige start en domineert de rest van de wedstrijd. Het resultaat spreekt voor zich,” reageert coach Van Iersel vanuit Istanbul.

Eindscore TUR vs. BEL: 2-9 (2-2; 0-4;0-3) met doelpunten van Vadim Gyesbreghs (2), Alec James (2), Sam Verelst (2), Dries Blockx, Jeffie Versin & Ben Coolen

MVP Match Team Belgium: #6 Vadim Gyesbreghs