Team Belgium verslaat Bulgarije en pakt zilver op WK DIV2B Team Belgium verslaat Bulgarije en pakt zilver op WK DIV2B

ISTANBUL - Het nationale herenteam speelde vandaag, zondag 23 april, zijn vijfde en laatste wedstrijd op het WK in divisie 2B in het Turkse Istanbul. De laatste tegenstander van de Belgen op dit toernooi was Bulgarije.

Ook deze laatste wedstrijd werd door de Belgen gedomineerd. Vanaf de allereerste face-off gaan de Belgen in de aanval. De Belgen zetten de Bulgaarse goalie aardig onder vuur. Die krijgt dan ook 27 shots te verduren tijdens de eerste periode. Aren Waumans in het Belgische doel juist geteld 1. Op de elfde minuut treft het schot van Alec James raak. Amper vijf minuten later scoren de Belgen opnieuw: Dries Block via Iniaz Steyaert en Alec James.

In de eerste minuut van de tweede periode halen de Bulgaren de nul van het scorebord, maar halverwege de periode zorgt Sam Verelst voor weerwoord via Arne Espen en Ben Coolen. Vijf minuten later verbreedt Ben Van den Bogaert de kloof met een vierde doelpunt.

Halverwege de derde periode scoort Dries Blockx zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Amper een minuut later zorgt Ben Coolen voor een zesde treffer. In de laatste helft van de periode blijven de Bulgaren kansloos.

Met vier overwinningen op vijf pakt België zilver op dit WK. De nipte nederlaag tegen het Russisch getinte Verenigde Arabische Emiraten heeft hen spijtig genoeg het goud gekost.

Eindscore BEL vs. BUL: 6-1 (2-0; 2-1;2-0) met doelpunten van Alec James, Dries Blockx (2), Sam Verelst, Ben Van den Bogaert & Ben Coolen.

MVP Match Team Belgium: #3 Ben Coolen

Best Player Team Belgium: #6 Vadim Gyesbrechs